Upute za povrat robe

Internetskom kupnjom proizvode prije same kupnje nije moguće fizički pogledati, zato vam (unutar zakonskih okvira) osiguravamo mogućnost povrata robe, odustajanje od ugovora. Želja nam je da to obavite što brže i efikasnije, zato smo pripremili kratak popis stvari na koje treba paziti tijekom kupovanja na daljinu:

Oprezno otvorite dostavnu ambalažu (obloženo pismo, karton…) i zadržite je u nepromijenjenom stanju dok se niste u potpunosti uvjerili da je proizvod odgovarajući. Pazite da tijekom rukovanja proizvodom ne dođe do oštećenja. Ambalažu proizvoda MAP (plastična bočica koja sadrži tablete) ne otvarajte dok niste uvjereni da je s kupnjom sve u redu.
Roba s vidljivim tragovima uporabe (otvorena ambalaža, mrlje, prljavština, poderane stranice knjige i sl.) nije primjerena za povrat.
Rok za povrat kupljene robe 14 je dana od datuma preuzimanja. Kasniji povrat nije moguć.

Mogućnost odustajanja od ugovora namijenjena je tome da proizvod možete fizički pogledati i provjeriti odgovara li vam. Ako su vaša očekivanja bila drugačija, možete odustati od kupnje.

Robu vratite na adresu poduzeća:

Institut.O
Vegova 29c
6000 Koper
SI – Slovenija

Troškove dostave uvijek plaća pošiljatelj. Preporučujemo vam da koristite dostavne službe koje omogućuju praćenje pošiljke, a robu primjereno pripremite za transport. Pošiljke s otkupom ne prihvaćamo.

U slučaju da je razlog povrata oštećena ili pokvarena roba, kupac se može dogovoriti za zamjenu robe, a u ostalim slučajevima poduzeće vraća novac. O načinu povrata novca dogovaraju se predstavnik poduzeća Institut.O i kupac.